Hola! MY ID

Hola! MY ID

Tuesday, 31 December 2013

SELAMAT TAHUN BARU 2014!

Assalamualaikum w.t.h,

Tahun 2013 telah melabuhkan tirainya... Maka permulaan tahun 2014 telah pun bermula.
Pelbagai suka, duka dan pengalaman telah ditempuhi pada tahun 2013. Semoga semua itu menjadi pengalaman dan pengajaran yang berguna. 

Perkara yang paling besar yang berlaku pada 2013 adalah ketika bapa tersayang Haji Mohd Sidek bin Jafar telah pergi mengadap Ilahi pada 26 Nov 2013. Semoga roh ayahanda tersayang dicucuri rahmat dan bersama orang-orang beriman. Anakmu ini akan sentiasa berdoa dan mengingatimu. Insyaallah. 

Tetapi, yang pastinya hidup mesti diteruskan. Masih ada orang-orang yang tersayang untuk dibahagiakan dan tanggungjawab harus dilaksanakan.

Semoga Tahun 2014 ini akan membawa lebih banyak kejayaan dan kenangan yang manis untuk masa hadapan. Dengan semangat yang baru, target yang perlu dicapai, tanggungjawab yang harus dipikul dengan seikhlas hati dan kesabaran untuk menempuhi semua ini.

Ya Allah, Semoga Engkau sentiasa bersamaku dalam susah & senangku.

~Yakinlah Rezeki itu Jaminan Allah~

CHAIYOK! CHAIYOK!

Love;


Wednesday, 13 November 2013

VITAMIN C ~ Rahsia & Kehebatannya!

Assalmualaikum w.t.h & Salam sejahtera

Yeayyyyy…. Berita baik untuk anda! Sustained Release Vita-C telah kembali. Vita C ni memang cepat habis, baru je HQ announce stok dah ada tp lepas 2,3 hari je dah licin. Memang favourite la kan.. Untuk pengetahuan semua, vitamin C SHAKLEE ni sangat laris di pasaran, dah lama out of stock sebab permintaan terlampau tinggi berbanding dengan pengeluaran. orang panggil supply vs demand. Nak tau sebab ape? Sebab keberkesanannya. Tak percaya? Anda cubalah sendiri. 



Sustained Release Vita-C merupakan produk pertama yang menawarkan vitamin C dengan kawalan pelepasan secara semulajadi yang menggunakan proprietary dengan system penyaluran semulajadi yang melepaskan vitamin C sedikit demi sedikit dalam masa 5 jam. Ia juga sebagai antioksidan yang kuat. Vitamin C merupakan nutrien yang mempunyai fungsi menyeluruh yang dapat menyokong kesihatan jantung, kesihatan imun, keutuhan sel serta kesihatan mata, gigi, gusi, otot dan pembuluh darah.

Kalau anda pengguna setia SHAKLEE anda juga pernah mendengar Chewable Vita-C Plus. Fungsi kedua-dua vitamin ini adalah sama.


Berikut adalah kandungan secara ringkas untuk maklumat anda :

SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS (500mg)
-Mempunyai Vitamin C – 553.00mg
-Mempunyai Citrus Bioflavonoids Complex – 120.00mg

CHEWABLE VITA-C PLUS (100mg)
-Mempunyai Vitamin C – 117.90mg
-Mempunyai Citrus Bioflavonoids Complex – 24.00mg
-Ia boleh dikunyah dan dihisap seperti gula-gula. Amat sesuai untuk kanak-kanak dan dewasa yang sukar menelan pil.


** Kedua-duanya mempunyai kandungan yang sama. Cuma CHEWABLE VITA-C PLUS (100mg) mempunyai pertambahan ROSE HIPS POWER (yang merupakan salah satu sumber vitamin C yang hebat)
** Ia juga dikatakan sebagai "stomatch tonic" kerana ia dapat membantu mengubati ulser perut, diarrhea, sembelit dan sebagainya. Selain itu, ia juga bertindak terhadap kolestrol, diabetes, tekanan darah tinggi dan sebagainya.
** BIOFLAVONOIDS adalah pigmen tumbuh-tumbuhan yang dijumpai banyak dalam buah-buahan sitrus. Ia membantu dalam penyerapan VITAMIN C sepenuhnya dan memelihara VITAMIN C itu sendiri daripada oksidasi. Di dalam VITAMIN C SHAKLEE kedua-duanya mempunyai CITRUS BIOFLAVONOIDS COMPLEX daripada lemon, grapefruit dan orange.


MANFAAT UTAMA :
  • Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 
  • Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
  • Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.
  • Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.
  • Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
  • Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.
  • Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

SIMPTOM KEKURANGAN VITAMIN C



·  SIAPA YANG MEMERLUKAN VITAMIN C?

  •          PEROKOK
  •         Orang yang MUDAH STRESS kerana stress akan mempercepatkan penyusutan VITA C dalam badan
  •         Orang yang ingin MENCANTIKKAN KULIT atau yang mempunyai masalah kulit seperti jerawat atau eczema kerana mereka memerlukan VITAMIN C untuk membentuk kolagen kulit yang sihat dan memperbaiki tisu kulit.
  •         Orang yang MAKAN PIL PERANCANG kerana pil perancang juga akan menyerap VITAMIN C dan mengakibatkan pengurangan VITAMIN C dalam badan dengan cepat.
  •         SEMUA GOLONGAN yang menginginkan kesihatan tubuh badan yang baik kerana VITAMIN C menyokong system imun dalam badan dan mengurangkan selesema yang berpanjangan.



PERBEZAAN SHAKLEE (dengan VITAMIN C yang ada di pasaran)

1.   VITAMIN C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained Release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh 24 jam.
2. Rumusan unik yang membenarkan pelepasan VITAMIN C secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.
3.   Satu tablet membekalkan 500mg VITAMIN C iaitu bersamaan 7biji setengan oren.
4.   Dihasilkan dalam bentuk yang mudah dikunyah
5.  Tiada pembaziran kerana semua VITAMIN C digunakan & dilepaskan ke dalam system tubuh secara perlahan mengikut keperluan.
6.   Membekalkan BIOFLAVINOID dalam jumlah yang seimbang iaitu 120.00mg. Ia bekerja untuk meningkatkankeberkesanan VITAMIN C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen VITAMIN C (untuk mengelakkan salur darah dari bocor, meningkatkan fungsi vitamin c, mengelakkan vitamin c dari cepat teroksida dan merosakkan sel)







DOS/ JADUAL PEMAKANAN


HUBUNGI SAYA




Monday, 11 November 2013

ANNOUCEMENT for VITA-C!!

Yeay!!! Hati berbunga riang..

Sustained Release VITA-C is now available! Tapi stok terhad... Jadi cepat HUBUNGI saya untuk pembelian. Rugi tak cuba...



SID                          : SARINA MOHD SIDEK
ID                            : 969008
HP/ SMS                   : 011-39968370
EMAIL                       : sarina.mohdsidek@gmail.com
LIKE/PM on FB/BLOG : Wonderful ZaraZada by sarina.mohdsidek

"..dan kehidupan adalah rentapan antara ketentuan & kemahuan..."


Thanks for all your love and support. :)
Best Regards!


STOCK Info From HQ!


Haaaa.. disebabkan permintaan yang amat menggalakkan dan kepercayaan pengguna SHAKLEE ada beberapa stock yang habis. Jadi info ni berguna untuk anda dan bersedia bila dah ada nanti ya. Cepat-cepat order ngan saya nanti tau!



Hubungi saya untuk maklumat lanjut dan tips EKSLUSIF daripada saya!

SID                           : SARINA MOHD SIDEK
ID                             : 969008
HP/ SMS                    : 011-39968370
EMAIL                        : sarina.mohdsidek@gmail.com
LIKE/PM on FB/BLOG  : Wonderful ZaraZada by sarina mohdsidek


"..dan kehidupan adalah rentapan antara ketentuan & kemahuan..."


Thanks for all your love and support. :)
Best Regards!



Thursday, 7 November 2013

SET IBU MENYUSU


VITAMIN DAN SUPLEMEN YANG HEBAT DARI SHAKLEE KHAS BUAT IBU-IBU!

Assalamualaikum w.t.h

Hmmm.... hari ini saya nk bercerita mengenai SET MENYUSU SHAKLEE. Suplemen pertama yang saya ambil dan kekal hingga kini. Tak cuba maka tak rasa, bila dah rasa baru tahu kesannya... maka saya jatuh cinta.. he he he..

Dalam Tempoh berpantang Adam HArith Shafiy (AHS) saya dah mula tercari-cari vitamin untuk kesihatan diri sekaligus nak banyakkan susu. Maklumlah tinggal beberapa hari je lagi holiday nak habis, lepas tu dah kena mengadap kerja. En. Hubby saya, awal-awal lagi dah pesan supaya AHS hanya diberi susu saya sendiri sahaja sehingga usianya 2 tahun. Insyaallah. So, nampak gayanya tak boleh lah nak berangan bagi AHS susu formula. hik hik hik.. Lagi pun, waktu kat PPUM memang diorang sangat menutamakan penyusuan ibu ni. So, bila balik rumah pun memang otak dah set macam tu. Lagipun, memang seronok dan bersyukur dapat menyusukan anak sendiri. Bnagga pun ada, ceeewaaahhhh... :)

So, Dalam masa yang terluang kat rumah tu mulalah saya dok mencari dalam internet produk-produk yang sesuai. Saya memang tak suka sangat jamu-jamu ni apatah lagi memang doktor AHS pun dah WARNING. AHS tak boleh terdedah dengan jamu, ubat gegat, kacang parang dan banyak lagi lah sebab dia ada G6PD. Hmmm, ape tu G6PD? Haaaa.. yang tu nanti saya akan cerita kat entri yang lain ya.. Insyaallah. So, cari punya cari kat internet, memang ramai yang syorkan produk SHAKLEE ni. Jujurnya saya memang tak penak tahu pun mengenai produk ni. Ape lagi, lepas je dapat izin En. Hubby saya pun terus contact SID Shah Alam ni danbeli secara tunai. Memang tak sabar la nak cuba kan, tapi kesannya memang nampak ketara. Susu nampak pekat dan AHS cepat kenyang. Dah namanya anak lelaki kan, kerap menyusu. Tapi semakin kerap dia menyusu, semakin banyak susu dan stok yang saya dapat buat. Badan pun rasa segar walaupun tidur memang 3-4 jam je sehari. 

Tapi yang paling best nyer berat badan saya boleh turun. Bayangkan daripada 65kg sekarang 57kg. Dulu sebelum hari nak nikah saya memang obses dengan pusat kecantikan dan slimming ni, memang berhabis banyak lah tapi hampeehhh.. Bila fikir balik buat rugi je. Tak payah semua tu. Yeay! Alhamdulillah dengan izinmu jua Ya Allah.

Panjang pulak saya bercerita. Jangan bosan ya, sekadar pengalaman untuk dikongsi... weeeeee.. Oklah, jom saya kenalkan SET B2: IBU MENYUSU SHAKLE (OPTIMUM):-

  • VITALE (120 tabs)
  • B-COMPLEX (120 tabs)
  • Vita-C (180 tabs)
  • ALFALFA (330 tabs)
  • OSTEMATRIX (120 tabs)
  • ENERGIZING SOY PROTEIN-ESP (850gm)






Tetapi bagi anda yang kekurangan bajet, SET B: IBU MENYUSU (BAJET) ada untuk anda:


  • VITALEA (120 tabs)
  • B-COMPLEX (120 tabs)
  • Vita-C (180 tabs)
  • ALFALFA (330 tabs)



PAKEJ SET MENYUSU INI JUGA BOLEH MENGIKUT BAJET & KESESUAIAN ANDA! Jadi boleh pilih lah ya.. he he he..

Okay, saya juga nak kongsikan kenapa kita perlu mengambil SET MENYUSU atau sebarang suplemen untuk ibu menyusu walaupun anda rasa susu anda dan banyak? Pengalaman ini juga saya rasainya sendiri:-

  • Rasa lebih bertenaga
  • Kurang stress/ tekanan perasaan
  • Mengelakkan meroyan
  • Mengurangkan sakit badan (sakit urat)
  • Kurang mengantuk (pada waktu yang tidak sepatutnya mengantuk)
  • Wajah semakin berseri
  • Mencantikkan kulit & kuku
  • Mengawal Berat badan
  • Membanyakkan susu
  • Memperbaiki keintiman suami isteri



** Dan inilah hasilnya. Stok susu saya dalam masa 4 hari sahaja.. fresh lagi untuk AHS. Alhamdulillah. :)




Walaubagaimanapun kita kena berdoa dan percaya dengan izin Allah s.w.t. Insyaallah.
Jika anda berminat, hubungi saya untuk maklumat lanjut dan dapatkan tips EKSLUSIF!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
SID                                  : SARINA MOHD SIDEK
ID                                    : 969008
HP/ SMS                         : 011-3996 8370 / 019-433 4571
EMAIL                            : sarina.mohdsidek@gmail.com
LIKE/PM on FB/ BLOG : Wonderful ZaraZada by sarina mohdsidek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"..dan kehidupan adalah rentapan antara ketentuan & kemahuan..."



Thanks for all your love and support. :)
Best Regards!

Tuesday, 5 November 2013

Kenali VIVIX & Khasiatnya!

PROMOSI ISTIMEWA SEPANJANG BULAN NOVEMBER 2013 INI. DAPATKAN SEGERA. 
MEMANG BERBALOI!

Assalamualaikum w.t.h,

Memandangkan Cik VIVIX adalah promosi istimewa sepanjang bulan November ini, jadi marilah kita berkenalan dengan Cik VIVIX. Banyak info yang saya akan kongsikan untuk semua. Jadi jom kita terokai dunia VIVIX.

SELAMAT MEMBACA! 


Soalan pertama yang terfikir tentulah "Apa VIVIX tu?"
Hmmm, VIVIX tu adalah tonik penuaan dan agen melawan kanser. Ia juga adalah Revolusi terbaru dari SHAKLEE.

VIVIX juga adalah minuman campurab botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Ia mengandungi campuran unik botani iaitu Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan VIVIX begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.





Kebaikan & Khasiat VIVIX.



  • MEMPERBAIKI TENAGA SEL. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Di sini VIVIX membantu untuk menguatkan sel tubuh sekaligus MEMPERBAIKI DNA. Untuk pengetahuan kita, setiap hari tubuh kita mengalami kerosakan DNA (akibat radikal bebas) menyebabkan terjadinya proses penuaan yang begitu cepat. Oleh itu, VIVIX membantu melambatkan & melindungi DNA sel tubuh kita. Ia amat sesuai diambil oleh mereka yang baru selesai menjalani rawatan pemulihan kanser seperti kimoterapi, fungsinya bagi mengembalikan sel tubuh kepada keadaan yang asal.
  • Ia juga membantu bagi MENINGKATKAN FUNGSI otak, kardiovaskular, imuniti & sendi. Sekaligus membantu mengembalikan keremajaan.
  • Kini telah terbukti VIVIX semakin menjadi perhatian pengguna di seluruh dunia disebabkan kandungannya yang mampu melawan pelbagai jenis penyakit.

4 Ramuan dalam Sumber Semulajadi VIVIX






Siapakah yang perlukan mengambil VIVIX?

VIVIX telah terbukti menyelesaikan masalah bagi penyakit-penyakit serius. Diantaranya bagi mereka yang mengalami masalah & penyakit seperti berikut:-

  • Diabetes
  • Kolestrol tinggi
  • ALzheimer atau nyanyuk
  • Tekanan Darah Tinggi
  • Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
  • Gout
  • Mudah letih
  • Katarak & masalah mata
  • Masalah saraf
  • Kanser dan tumor
  • Arthritis, Osteoporosis, masalah sendi & tulang
  • Masalah kulit dan biktik penuaan (kedutan)
  • Metabolisme dalam badan yang RENDAH (menyebabkan sukar bagi penurunan berat badan)
  • Lemah imun dan daya tahan badan (mengakibatkan  penyembuhan yang lambat)

TESTIMONIAL Pengguna




Untuk pengetahuan anda, semua produk SHAKLEE bukan bertujuan untuk merawat penyakit. Namun anda sendiri boleh melihat dan membaca testimoni-testimoni pengguna VIVIX. Percaya atau tidak terpulang kepada anda untuk menilai dan mempercayainya. Tetapi tidak salah jika anda melaburkan sedikit wang untuk kesihatan diri sendiri, ibu bapa ataupun orang tersayang. Apa yang anda perlu tahu bahawa semua produk SHAKLEE adalah daripada bahan semulajadi, tidak  mengandungi bahan-bahan dari sumber terlarang. Dan ia juga diakui HALAL. Kalau dilihat dari harganya mungkin anda akan berfikir panjang. Berbaloi dengan harganya kerana ia memberi kesan yang baik dan positif seperti mereka yang telah mencuba. Jangan tunggu penyakit datang dan berlarutan baru anda ingin mencari penawar. Lebih baik mencegah dari  merawat. Siapa tahu VIVIX boleh menyembuhkan dan membuatkan anda lebih sihat. Kita juga selalu diterapkan dalam diri, sebagai manusia perlu berusaha dan berdoa agar diberi keizinan untuk sembuh oleh Allah s.w.t.


Berapa HARGA VIVIX?

Harga runcit untuk sebotol adalah RM 475.00. Tapi jangan risau, saya akan berikan harga yang SUPER ISTIMEWA untuk anda yang sudi membeli. Walaupun harganya agak mahal, tetapi jika dilihat dari segi kehebatan, kelebiihan dan manfaatnya mungkin ia lebih berbaloi. Yang pasti ianya diperakui HALAL.


Boleh tahan berapa lama?

Sebotol VIVIX mengandungi 150ml. Dengan hanya meminum sesudu teh sehari, pengguna akan merasai perbezaannya. Sebotol VIVIX boleh bertahan selama sebulan. Ia sesuai untuk lelaki & wanita beumur 18 tahun keatas.


Tips VIVIX

Bagi yang amat mementingkan kecantikan, VIVIX boleh dijadikan masker dengan hanya menyapu diwajah anda dan biarkan selama beberapa minit. Jadi lihatlah hasilnya nanti. Insyaallah.


JOM DAPATKAN VIVIX PADA HARGA PROMOSI HANYA PADA BULAN NOVEMBER 2013 SAHAJA!!




Jadi, jika anda telah mengenali cik VIVIX dan berpuas hati dengan maklumat yang diberikan, tidak salah untuk anda mencuba. Apa tunggu lagi? Jom rebut peluang untuk mencuba, merasa kehebatan VIVIX dan mendapatkan kualiti kesihatan yang lebih baik. Hubungi saya segera!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

SID                                       : SARINA MOHD SIDEK
ID                                         : 969008
HP / SMS                           : O11-39968370
EMAIL                                : sarina.mohdsidek@gmail.com
LIKE/PM on FB/BLOG : Wonderful ZaraZada by sarina mohdsidek

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
**Kita sebagai manusia perlu berusaha dan berdoa agar diberi kesembuhan dengan keizinan Allah s.w.t. Insyaallah
**Anda juga dialu-alukan untuk melayari blog & penulisan saya.
**Dapatkan konsultasi PERCUMA & TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
**Pembelian secara CASH ON DELIVERY bagi kawasan KOTA KEMUNING, SHAH ALAM & SUBANG.

"..dan kehidupan adalah rentapan antara ketentuan & kemahuan..."


Thanks for all your love and support. :-)
Best Regards.



Kenali VIVIX & Khasiatnya!

PROMOSI ISTIMEWA SEPANJANG BULAN NOVEMBER 2013 INI. DAPATKAN SEGERA. 
MEMANG BERBALOI!

Assalamualaikum w.t.h,

Memandangkan Cik VIVIX adalah promosi istimewa sepanjang bulan November ini, jadi marilah kita berkenalan dengan Cik VIVIX. Banyak info yang saya akan kongsikan untuk semua. Jadi jom kita terokai dunia VIVIX.

SELAMAT MEMBACA! 


Soalan pertama yang terfikir tentulah "Apa VIVIX tu?"
Hmmm, VIVIX tu adalah tonik penuaan dan agen melawan kanser. Ia juga adalah Revolusi terbaru dari SHAKLEE.

VIVIX juga adalah minuman campurab botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Ia mengandungi campuran unik botani iaitu Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan VIVIX begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.





Kebaikan & Khasiat VIVIX.



  • MEMPERBAIKI TENAGA SEL. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Di sini VIVIX membantu untuk menguatkan sel tubuh sekaligus MEMPERBAIKI DNA. Untuk pengetahuan kita, setiap hari tubuh kita mengalami kerosakan DNA (akibat radikal bebas) menyebabkan terjadinya proses penuaan yang begitu cepat. Oleh itu, VIVIX membantu melambatkan & melindungi DNA sel tubuh kita. Ia amat sesuai diambil oleh mereka yang baru selesai menjalani rawatan pemulihan kanser seperti kimoterapi, fungsinya bagi mengembalikan sel tubuh kepada keadaan yang asal.
  • Ia juga membantu bagi MENINGKATKAN FUNGSI otak, kardiovaskular, imuniti & sendi. Sekaligus membantu mengembalikan keremajaan.
  • Kini telah terbukti VIVIX semakin menjadi perhatian pengguna di seluruh dunia disebabkan kandungannya yang mampu melawan pelbagai jenis penyakit.

4 Ramuan dalam Sumber Semulajadi VIVIX






Siapakah yang perlukan mengambil VIVIX?

VIVIX telah terbukti menyelesaikan masalah bagi penyakit-penyakit serius. Diantaranya bagi mereka yang mengalami masalah & penyakit seperti berikut:-

  • Diabetes
  • Kolestrol tinggi
  • ALzheimer atau nyanyuk
  • Tekanan Darah Tinggi
  • Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
  • Gout
  • Mudah letih
  • Katarak & masalah mata
  • Masalah saraf
  • Kanser dan tumor
  • Arthritis, Osteoporosis, masalah sendi & tulang
  • Masalah kulit dan biktik penuaan (kedutan)
  • Metabolisme dalam badan yang RENDAH (menyebabkan sukar bagi penurunan berat badan)
  • Lemah imun dan daya tahan badan (mengakibatkan  penyembuhan yang lambat)

TESTIMONIAL Pengguna




Untuk pengetahuan anda, semua produk SHAKLEE bukan bertujuan untuk merawat penyakit. Namun anda sendiri boleh melihat dan membaca testimoni-testimoni pengguna VIVIX. Percaya atau tidak terpulang kepada anda untuk menilai dan mempercayainya. Tetapi tidak salah jika anda melaburkan sedikit wang untuk kesihatan diri sendiri, ibu bapa ataupun orang tersayang. Apa yang anda perlu tahu bahawa semua produk SHAKLEE adalah daripada bahan semulajadi, tidak  mengandungi bahan-bahan dari sumber terlarang. Dan ia juga diakui HALAL. Kalau dilihat dari harganya mungkin anda akan berfikir panjang. Berbaloi dengan harganya kerana ia memberi kesan yang baik dan positif seperti mereka yang telah mencuba. Jangan tunggu penyakit datang dan berlarutan baru anda ingin mencari penawar. Lebih baik mencegah dari  merawat. Siapa tahu VIVIX boleh menyembuhkan dan membuatkan anda lebih sihat. Kita juga selalu diterapkan dalam diri, sebagai manusia perlu berusaha dan berdoa agar diberi keizinan untuk sembuh oleh Allah s.w.t.


Berapa HARGA VIVIX?

Harga runcit untuk sebotol adalah RM 475.00. Tapi jangan risau, saya akan berikan harga yang SUPER ISTIMEWA untuk anda yang sudi membeli. Walaupun harganya agak mahal, tetapi jika dilihat dari segi kehebatan, kelebiihan dan manfaatnya mungkin ia lebih berbaloi. Yang pasti ianya diperakui HALAL.


Boleh tahan berapa lama?

Sebotol VIVIX mengandungi 150ml. Dengan hanya meminum sesudu teh sehari, pengguna akan merasai perbezaannya. Sebotol VIVIX boleh bertahan selama sebulan. Ia sesuai untuk lelaki & wanita beumur 18 tahun keatas.


Tips VIVIX

Bagi yang amat mementingkan kecantikan, VIVIX boleh dijadikan masker dengan hanya menyapu diwajah anda dan biarkan selama beberapa minit. Jadi lihatlah hasilnya nanti. Insyaallah.


JOM DAPATKAN VIVIX PADA HARGA PROMOSI HANYA PADA BULAN NOVEMBER 2013 SAHAJA!!




Jadi, jika anda telah mengenali cik VIVIX dan berpuas hati dengan maklumat yang diberikan, tidak salah untuk anda mencuba. Apa tunggu lagi? Jom rebut peluang untuk mencuba, merasa kehebatan VIVIX dan mendapatkan kualiti kesihatan yang lebih baik. Hubungi saya segera!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

SID                                       : SARINA MOHD SIDEK
ID                                         : 969008
HP / SMS                           : O11-39968370
EMAIL                                : sarina.mohdsidek@gmail.com
LIKE/PM on FB/BLOG : Wonderful ZaraZada by sarina mohdsidek

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
**Kita sebagai manusia perlu berusaha dan berdoa agar diberi kesembuhan dengan keizinan Allah s.w.t. Insyaallah
**Anda juga dialu-alukan untuk melayari blog & penulisan saya.
**Dapatkan konsultasi PERCUMA & TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
**Pembelian secara CASH ON DELIVERY bagi kawasan KOTA KEMUNING, SHAH ALAM & SUBANG.

"..dan kehidupan adalah rentapan antara ketentuan & kemahuan..."


Thanks for all your love and support. :-)
Best Regards.



Saturday, 2 November 2013

RETAIL PRICELIST

Untuk membeli vitamin SHAKLEE, anda boleh merujuk senarai HARGA RUNCIT seperti dibawah.

Hubungi saya untuk  PENDAFTARAN KEAHLIAN & PERTANYAAN MENGENAI PRODUK!
















**PERINGATAN: SHAKLEE tidak mempunyai stokis dan hanya boleh didapati dari pengedar-pengedar sah individu yang berdaftar atau hubungi saya UNTUK MENDAFTAR SEBAGAI AHLI.



TERIMA KASIH!


Tuesday, 29 October 2013

TERMS & CONDITION


TERMA DAN SYARAT  JUALAN

 
  1. Anda perlu memastikan dan mengesahkan yang produk dan kuantiti dipesan, kaedah pembayaran, cara penghantaran dan alamat penghantaran yang dipilih oleh anda adalah betul mengikut pengesahan pesanan.
  2. Anda bersetuju untuk membayar caj pengendalian RM10 (Semenanjung Malaysia) atau RM20 (Sabah & Sarawak) .
  3. Selepas anda mengesahkan pesanan, anda bersetuju bahawa pesanan online tidak boleh diubah, dipadam atau ditukar dengan produk lain.
  4. Anda telah bersetuju dengan jadual penghantaran berikut:
    • Jika anda mengemukakan pesanan anda sebelum 3 petang (pada hari bekerja), pesanan anda akan dihantar kepada anda dalam 2-3 hari bekerja dari hari penyerahan pesanan (Hari Terima Pesanan + 3 hari bekerja).
    • Jika anda mengemukakan pesanan anda sebelum 3 petang (pada hari tidak bekerja), pesanan anda akan dihantar kepada anda dalam 2-3 hari bekerja dari hari penyerahan pesanan (Hari bekerja Esoknya + 3 hari bekerja).
    • Jika anda mengemukakan pesanan anda selepas 3 petang, pesanan anda akan dihantar kepada anda dalam 2-3 hari bekerja dari hari kerja berikut (Hari bekerja Esoknya + 3 hari bekerja).
  5. Apabila anda menerima pesanan  dari perkhidmatan kurier, pastikan anda memeriksa dan memastikan produk dan kuantiti yang dihantar adalah betul seperti yang dipesan. Anda boleh menghubungi pihak Wonderful ZaraZada dalam masa 48 jam sekiranya terdapat sebarang percanggahan. Segala percanggahan yang dilaporkan selepas itu tidak akan dilayan.
  6. Pesanan yang dihantar menerusi online tidak boleh dipulangkan dan ditukar melainkan produk yang dihantar kepada anda tidak menepati pesanan yang dipinta, mempunyai masalah kualiti atau dalam keadaan yang tidak boleh dimakan/digunapakai. 



Sekian. Terima Kasih